Kubbeli Pasta Tarifi İçin Gereken Malzemeler


     Keki İçin:

5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu

Muhallebisi İçin:

3 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı

Üstü İçin:

2 paket bitter çikolata(160 gram)
1 kutu krema(200 ml)

Kubbeli Pasta Tarifinin Püf Noktası

Üstü için hazırlayacağınız ganajı pastayı buzdolabından çıkarttıktan sonra, servisten hemen önce hazırlarsanız daha iyi bir sonuç alırsınız. Ganaj ılıkken pastayı kaplamalısınız, çünkü soğudukça katılaşacaktır.



Kubbeli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. Öncelikle kekini hazırlamak için, yumurtaları toz şekerle birlikte mikser yardımıyla köpük haline gelene dek, yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın.

  2. Ardından yağı, unu, kakaoyu, kabartma tozunu ekleyin ve tüm malzemeleri bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın.

  3. Küçük boy, yuvarlak bir fırın tepsisinin dibini yağlı kağıt ile kaplayın ve hazırladığınız kek hamurunu tepsiye dökün.

  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

  5. Kek pişerken muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için gerekli olan tereyağı haricindeki tüm malzemeleri tencereye alın ve kaynayana dek karıştırın. Muhallebi iyice koyulaşıp göz göz olunca, altını kısıp 1-2 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyin.

  6. Tereyağı eriyene dek karıştırın ve ılınması için bir kenara alın.

  7. Fırından çıkan kek ılıklaşınca bir bıçak yardımıyla enine ikiye kesin. İkiye ayırdığınız kekin bir parçasını yuvarlak ve derin bir kabın içerisine kek henüz ılıkken bastırarak yerleştirin. Kubbe şeklini alabilmesi için ona uygun bir kap seçmelisiniz.

  8. Kekin bir parçasını yerleştirdikten sonra, ılıklaşmış olan muhallebiyi içerisine boşaltın ve kalan diğer parça keki üstüne kapatın.

  9. Bu şekilde streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.

  10. Üstü için; kremayı bir tencereye alın ve kaynama noktasına dek ısıtın, asla kaynatmamaya özen gösterin. Çikolataları içerisine atın ve sürekli karıştırarak eritin. Böylece ganajınız hazır.

  11. Buzdolabından çıkarttığınız pastayı bir servis tabağına ters çevirerek alın ve üstüne ganajı dökün.

  12. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.