Kakaolu Pasta Tarifinin Püf Noktası


Fırından çıkan pasta kekini, oda ısısında soğuttuktan sonra pasta teli ya da keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.Ortadan ikiye kestiğiniz pasta tabanını granül kahveli ve likörlü karışımla ıslatabilirsiniz.Çikolatayı eritirken; kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.


Kakaolu Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi


Kekin orta ve üst kremasını arzu ettiğiniz krema karışımı ile hazırlayabilir, sıvı krema yerine birbirine uyumlu olan toz krem şanti karışımlarını soğuk sütle karıştırarak ortaya değişik bir krema çıkartabilirsiniz.


Kakaolu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. Yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla, yüksek devirde toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

  2. Süt, ayçiçek yağı ve eritilmiş tereyağını ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Rendelenmiş limon kabuğunu katın.

  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ekledikten sonra kek harcını bir spatula yardımıyla karıştırın.

  4. Yaklaşık 28 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını içine aktarın. Üzerini bir spatula ile düzeltip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.

  5. Pastanın ara kreması için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.

  6. Kısa bir süre bekletip ılık hale getirdiğiniz eritilmiş beyaz çikolatayı, sıvı krema ilavesiyle yüksek devirde uzun bir süre çırpın. Soğuması için buzdolabına kaldırın.

  7. Üzerine süreceğiniz bitter çikolatalı ganaj için; küçük bir sos tenceresine aldığınız kremayı kısık ateşte ılıtın. Kremanın kaynama noktasına gelmemesine dikkat edin.

  8. Isınan kremaya bitter çikolata parçalarını katıp erimeleri için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın. Oda ısısına geldikten sonra mikserle yüksek devirde karıştırarak kıvam almasını sağlayın.

  9. Fırından çıkan keki kalıbından çıkartın. Oda ısısında soğuyana kadar dinlendirdikten sonra bir pasta teli ya da keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.

  10. Kekin taban kısmını geniş bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız krema karışımını bolca yayın. Bırakın kenarlardan taşsın. Diğer kek katını üzerine kapatın.

  11. Hazırladığınız bitter çikolatalı ganajla üstte kalan kekin üzerini sıvayın, arzuya göre pastanın kenar kısımlarına sürün. Üzerine kakao eleyip dondurulmuş böğürtlen taneleriyle süsledikten sonra sevdiklerinize ikram edin.


    Kakaolu Pasta Tarifinin Servis Önerisi


    Farklı bir tat elde etmek isterseniz; pastanın üzerine eleyeceğiniz kakaoyu toz kırmızı biberle karıştırabilirsiniz.Pastanın üzerini çikolata kırıklarıyla süsleyebilirsiniz.